Brexit ne anlama geliyor? Brexit Ne Demektir?

Son bir kaç gündür Avrupa Birliği ve Türkiye'nin gündeminde düşmeyen brexit kelimesi nedir, ne anlama geliyor diye Google'da aranan en çok kelimelerden birinin anlamını sizler için burada paylaşacağız. AB'den ayrılırsak ne olur diyenlerin brexit nedir sorusunu da araştırdıklarını Google paylaştığı raporla gözler önüne serdi...



Bu kelime önceleri Yunanistan için de kullanılmış ve Grexit olarak kendi ülkelerinde kullanılmıştı. Bu kelime aslında iki kelimenin kısaltılmasından ibarettir. Grexit kelimesi Greece ve Exit kelimelerinin birleşimiyle oluşmuştur. Bu da Yunanistan'ın Euro yani Avrupa Birliği bölgesinden çıkma isteğini ifade etmek için kullanılmaktaydı. 


Benzer şekilde Brexit ise Britanya Exit kelimelerinin birleşiminden oluşmakta vve bu da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma isteğini ifade etmek maksadıyla kullanılmaktadır. Zaten İngiltere tam anlamıyla avrupa birliğine dahil olan bir ülke değildi. Parası, yönetim şekli vs.. kendilerine has olan ingiltere bazı konularda AB ile birlikte hareket ediyodu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Antitox Kullananlar Anlatıyor! Antitox Damla Kullanıcı Yorumları

SlimCaps Zayıflama Kapsülü Kullananlar (Şikayet Kutusu)